Kontakta oss

Intresserad av att veta mer om oss och våra tjänster?
Kontakta oss gärna. 

Yay! Brand and Design Agency AB

contact@yaybd.se

www.yaybd.se
+46 8 20 42 00

image

Med fokus på helheten

Att hjälpa företag att bli framgångsrika kräver mer än att leverera snygg yta. 

Vi fokuserar på helhet och producerar strategier och idékoncept för nationella och internationella varumärken.

Allt inom ett företag påverkar bilden av varumärket och det gäller att arbeta konsekvent med all kommunikation inom företaget.
En strategi för ett varumärke ska implementeras i hela organisationen, in i minsta detalj.

Vi hjälper våra kunder att skapa och positionera framgångsrika varumärken.

 

image

03 Reaxcer Varumärkesstrategi

Utmaning:
Reaxcer arbetar med logistiklösningar inom skogsindustrin, transport- och maskintjänster inom anläggningssektorn, miljötjänster och fastighetsservice. Företaget har en lång historia, med både små och stora företagsfusioner bakom sig. Idag är man ett av landets största åkarägda bolag och det var efter en större företagsfusion år 2005 som styrelsen bestämde sig för att byta namn till Reaxcer.

Vårt uppdrag var att utarbeta en strategisk plattform, positionera varumärket och skapa ett idékoncept. En stor del av utmaningen låg i att ompositionera ett företag med 60 års historisk förankring som lastbilscentral och förflytta det till 2000-talet.

Lösning:
Genom ett processinriktat varumärkesarbete utvecklade vi gemensamt det nya företagets vision och kärnvärden som alla affärsområden kunde ställa sig bakom.

Ompositioneringen innebar en förflyttning från att vara ett traditionellt transportföretag till att bli ett serviceföretag som sätter människan i fokus och fordonen i bakgrunden.

Utöver utbildningar för och genomgångar med styrelse, ledningsgrupp och medarbetare arbetade vi bland annat fram internt material i form av en varumärkesbok till samtliga medarbetare. Vi utarbetade också en företagspresentation och webbsidor, stortavlor, radioreklam, annonser i dagspress och på webben, DR, profilkläder, mäss- och utställningsmaterial och give aways.

Yay

, more cases!